Wat doen we, wie zijn we, onze missie, visie, doelstellingen en werkwijze.

Re-Boost laat deelnemers die het vertrouwen in zichzelf en hulpinstanties kwijt zijn, weer in hun ‘eigen ik’ en talent geloven. Dit is hoe we dat doen:

De Booster

De Booster is een tweejarig intensief coachingsprogramma gericht op blijvende gedragsverandering. We werken toe naar een positief zelfbeeld, zelfstandigheid (je eigen boontjes doppen) en weer meedoen in de maatschappij. Hierdoor zijn deelnemers straks weerbaarder, is er minder schooluitval en zijn ze minder afhankelijk van een uitkering of hulpverlening.

Workshops

De op maat gemaakte workshops vormen onderdeel van De Booster, en duren meestal een ochtend of middag. Deelnemers kunnen trouwens ook los een of meerdere workshops volgen. Deze gaan over persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden die je voor werk nodig hebt, maar ook over hoe je met geld omgaat, ondernemerschap, talentontwikkeling, en toekomst

Projecten

Als afsluiting van De Booster voeren deelnemers een eigen project uit met de geleerde vaardigheden uit de workshops. Een voorbeeld van een project was No Label, Leren hoe je ondernemer wordt en geld verdient met hetgeen je het allerleukste vindt.

Wie we zijn

Missie

Re-Boost coacht jongvolwassenen (deelnemers) tussen 17 + en 35 jaar, die de regie over hun eigen leven willen nemen. Ze worstelen met vragen als: hoe ga je om met lastige situaties en emoties? Wat is je talent en hoe benut je het? Sommigen van hen zijn vastgelopen, hebben hun school niet afgemaakt of doen werk dat eigenlijk niet aansluit bij wat ze diep van binnen willen. Anderen lopen tegen depressie, eenzaamheid of keuzestress aan. Met een intensief coachingsprogramma geeft Re-Boost hun ‘eigen ik’ een boost voor meer zelfvertrouwen, zodat ze straks beter weten wat bij hen past.


"Jong volwassenen weer in hun eigen kracht zetten is onze ultieme droom"


Visie

We geven deelnemers een kans om te (her)ontdekken wat hun talent is, want die hebben we allemaal. Daar waar het werk van andere hulporganisaties ophoudt, gaat Re-Boost door en biedt deelnemers een veilige familiaire setting waarin ze zichzelf kunnen zijn, en op een persoonlijke en directe manier gecoacht worden met hulp van De Booster. Een tweejarig programma waarin we deelnemers écht de tijd geven om hun weerbaarheid te vergroten, en ondersteuning bieden bij school en werk, zodat ze zichzelf (financieel) kunnen redden. Het mooiste van alles? Dat onze oud-deelnemers in veel gevallen nieuwe deelnemers coachen en hún rolmodel worden.

Doelstellingen

Ons ultieme doel is dat deelnemers hun eigen talent (her)ontdekken. Dat ze met vertrouwen naar zichzelf en de toekomst kijken. Niet langer denken in beperkingen, maar geloven in eigen kracht en kansen. Door zelfvertrouwen, school en werk, krijgen ze de optie om de touwtjes weer in eigen handen te nemen en bewustere keuzes te maken. Dit kan op den duur leiden tot minder schooluitval en werkloosheid, beter beheren van financiën, en zich emotioneel goed voelen. Re-Boost streeft ernaar om 24 deelnemers per jaar te coachen.

Werkwijze

Met het tweejarig coaching programma De Booster helpen we deelnemers op een open, persoonlijke en praktische manier juiste keuzes maken voor de toekomst. Dit doen we door intensieve coaching op maat, in een positieve en familiaire setting. Daarnaast helpt Re-Boost deelnemers met zelfstandig vinden van werk, scholing, of een stageplek. Evenals omgaan met lastige situaties thuis, psychosociale en financiële problemen. Na De Booster houdt het trouwens niet op, we blijven in contact met de deelnemers en veel van hen keren terug als inspirator, maatje of docent.

Ook benieuwd naar wat Re-Boost jou te bieden heeft? Bekijk dan nu het aanbod


Contact

 
 

Contactgegevens

Stichting Re-Boost
Hettenheuvelweg 16
1101 BN AMSTERDAM
06-87014028

info@re-boost.org

KvK-nummer 62719327

Volg ons op Social media

 

RSIN 854930553