Nieuws

Watisjouwidee.nl: help Nederland beter uit de crisis komen

Tot en met mei dit jaar organiseert de Rijksoverheid dialoogtafels. Aan deze tafels gaan mensen met elkaar delen wat door de coronacrisis in de knel is gekomen, welke nieuwe kansen zijn ontstaan en wat er nodig is om na de coronacrisis te herstellen. Op het platform Watisjouwidee.nl kunnen inwoners van Nederland aangeven mee te willen denken en praten; op het platform worden ook de uitkomsten gepubliceerd. Wil je zelf meedoen aan de dialoogtafels meld je dan aan op Watisjouwidee.nl

Goedendag! kerstgroet

Kerstmis is altijd een goed gebaar,
het is een tijd van houden van elkaar.
Alweer een kostbaar en heftig jaar voorbij,
maar toch is met kerst altijd iedereen blij.
Laat het volgende jaar veel beter gaan,
en laat het vrede zijn in elke laan.
Ook wij wensen iedereen een goed kerstfeest,
terwijl iedereen zijn kerstkaart leest.
Wij zouden willen dat het hele jaar kerst is,
want dat betekent: Nergens crisis!


Re-Boost is gesloten vanaf maandag 21 december tot en met donderdag 14 januari. Op vrijdag 15 januari is Re-Boost weer open!

Veel liefs aan jou en je dierbaren,
Team Re-Boost: Renata, Yvonne, Cindy, Kay, Nina, Mario en Leroy.

Esmée de Rooij: "Ik vind het leuk om mijn mening over voeding met jongeren te delen"


In november wordt bij Re-Boost een 2-daagse gastles gegeven door Esmée de Rooij. Wie is Esmée en wat kunnen we van de gastlessen verwachten?

Wie ben je? Wat doe je? Ik ben Esmée en studeer Voeding en diëtetiek (Nutrition and dietetics) aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Wat wil je hiermee in je leven bereiken? Ik vind het leuk om mijn mening over voeding met anderen te delen, vooral met jongeren. Dit kan een groepsgebeuren zijn, maar misschien later ook wel op de televisie.

Wat kan de deelnemer van de gastlessen leren? Informatie over goede voeding en hoe je dit zelf kunt bereiden.

Waarover gaan de gastlessen? Ik geef twee gastlessen. De eerste les gaat over goede voeding en het belang van goede voeding. De tweede les gaan wij gezamenlijk koken, en natuurlijk eten wij wat we gemaakt hebben, zelf op.

Waarom zou de deelnemer naar je gastlessen moeten komen? Hier kan je leren wat goede voeding is. Dit is gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding.

OP=OP, wil je meedoen? geef je vandaag dan hierna op (bij >8 deelnemers, kom je op de reservelijst) - Data: de gastlessen vinden plaats op maandag 23 en donderdag 26 november, start: 19u00 - Locatie: Re-Boost - tijdens de 2e gastles (=kookles) mag je fotograferen, dus neem je mobieltje mee. - Re-Boost houdt zich aan de RIVM-richtlijnen.

Klik op de foto voor onze producten, workshops en events.

Bestel deze trendy sportieve tassen nu bij Re-Boost, leverbaar in maar liefst 5 kleuren, geschikt voor mannen en vrouwen en kinderen.

Op 18 december 2020 heeft Re-Boost het 2de online event maar dan bigger en better. Bij 1000 abonnees kunnen we live streamen via Youtube.

Wij hebben 1000 Youtube abonnees nodig die onze video's 4 minuten bekijken, zodat we kunnen live streamen.

Bekijk ons 1e online event van 29/09/20 op Youtube en support ons door;

1- Te abonneren op ons Re-Boost Start Youtube kanaal

2- Minimaal 4 minuten video te kijken, hoe langer hoe beter

3- Onze video's te liken, delen, reageren en doneren mag ook altijd nog.

 
 

BIO over Nita Bouwma

Goedendag lieve mensen,

Mijn taken als VN–Ambassadeur voor mensen met een handicap en of een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn: Het vertegenwoordigen, verbinden, versterken en belangen behartigen van het VN–Verdrag voor de mensen met een handicap en of een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook de andere bevolkingsgroepen zoals alle zieke mensen en alle arme mensen, voor het VN–Verdrag zodat zij meer zorg, aandacht (ook politieke aandacht) en veiligheid krijgen. Met als functie VN–Ambassadeur bouw ik een groot netwerk op en maak een nieuw sociale verbinding tussen het burgerlijke – samenleving, bedrijfsleven en de politieke wereld zodat iedereen eerlijkere, gelijkwaardige en rechtvaardige kansen en hulp krijgen of verdienen. En zo hoop ik voor meer mensen mijn VN–Ambassadeurs werk voor mensen met een handicap, lichamelijke of verstandelijke beperking, alle uitkeringsgerechtigden, alle zieke mensen en alle arme mensen te kunnen doen. Als VN-Ambassadeur voor Inclusiviteit & Diversiteit (Vrijwillig) en Tijdens corona doe ik thuis/online VN Ambassadeurs werk voor alle organisaties met wie ik verbonden ben. Mijn idee is om Ambassadeur of iemand met een belangrijke functie te worden om voor mensen met een handicap en of een lichamelijke of verstandelijke beperking op te komen voor wat hun rechtvaardig, gelijkwaardig en rechtvaardig is, ook op lokaal, landelijk, Europees en Internationaal – niveau. Ik wil mij graag vrijwillig actief gaan focussen op de eerlijkheid, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid voor mensen met een handicap en of een lichamelijke of verstandelijke beperking en dus ook voor kinderen. Deze rechten, normen en waarden kunnen alleen maar op politiek – gebied waargemaakt worden. Verder verder ben ik VN–Ambassadeur Inclusie Nederland, VN- Ambassadeur van UN Wereld Gehandicapten Dag, VN–Ambassadeur kwetsbare jongeren Stichting Re – Boost, VN–Ambassadeur Volt Nederland/Europa en NVVN Nederlandse Vereniging Verenigde Naties – VN Ambassadeur. Mijn ambitie is ook om officieel beëdigde Internationaal Ambassadeur of EU minister te worden. Met of zonder een hoog - intelligentieniveau te hebben. Denkt u dat ik ook voor uw vereniging, stichting of organisatie wat betekenen wat met VN–Verdrag te maken heeft voor mensen met een handicap en of een lichamelijke of verstandelijke beperking? Dan bent u bij mij op het goede adres.

Graag wil ik mijzelf even voorstellen, ik ben Nita Bouwman en ben 36 jaar oud. Wonend met mijn gezin binnen de Gemeente Duiven en in het gezellige dorp Groessen. Ik ben een zeer gedreven, doorzettende en ambitieuze vrouw die het belangrijk vind om mensen met een handicap en of een lichamelijke of verstandelijke beperking in de samenleving en de politieke - te betrekken, want iedereen die op deze wereld leeft, heeft recht op een eerlijke, gelijkwaardige en rechtvaardige toekomst. Daar sta ik voor op, om deze stap te zetten naar verandering, zodat iedereen gewoon lekker mee kan en mag doen. De reden waarom ik voor Re-boost gekozen heb, dat is omdat zij een heel mooi doel hebben waarin ik mij verbonden voel worden en ik graag de kwetsbare jongeren graag wil inspireren en samenwerken dat ook in de politieke – wereld kansen liggen te wachten die zij kunnen krijgen en verdienen om hun verlangens te kunnen bereiken zonder afgekraakt of ontmoedigd te worden, want ook in de politieke – wereld heeft iedereen een zwakke plek toch? Ik ben Re-Boost daarin ook erg dankbaar dat zij mij ook een kans willen geven om mee te laten denken aan mooie ideeën en initiatieven. Ik zal mij als hun algemeen bestuurslid laten zien wat ik in mijn mars heb, en wat ik voor deze jongeren ga betekenen. Het is prachtig om te zien hoe jongeren aan hun persoonlijkheden werken om goed voor de wereld te komen, want het is hun toekomst.

Veel liefs en een warme groet van,

Nita Bouwman
Nieuw Socialisme
Website: https://www.nieuwsocialisme.org/
E-mail: info@nieuwsocialisme.org
Mobiel: 06-38005409

DRINGENDE OPROEP van Cindy Blanker: kom kijken naar ons online-event

Cindy Blanker nodigt iedereen uit om dinsdag 29 september naar ons online-event te kijken. Het enthousiasme straalt ervan af. Het wordt echt een feestje. En dat is er voor iedereen. Kijk zelf maar naar de video.

Te zien dinsdag 29 september vanaf 20:00 op Facebook en Youtube

 

Melissa deelt haar verhaal.

Wat Re-Boost voor Melissa betekent en hoe ze haar kracht aan het herwinnen is, vertelt ze in deze mooie video.

 
 

BIO over Mario van Schaik

Ik ben bij Re-Boost nu het allerjongste “lid” (pas een paar maanden oud) hoewel het aantal levensjaren (meer dan 50) misschien het meeste is. Dat geeft meer levenservaring. Ervaringen waarvan de deelnemers bij Re-Boost actief gebruik kunnen maken.

Zelf vind ik het belangrijk dat iedereen in de samenleving zich welkom voelt. Dat vond ik vroeger, dit vind ik nu en dit vind in de toekomst. Inclusiviteit zou ‘gwoon’ realiteit moeten zijn. Nu is het vaak een doel. Waar dan heel veel over gesproken wordt. Bij Re-Boost wordt inclusiviteit als ‘gwoon’ ervaren. Je achtergrond maakt niet uit, iedereen is als deelnemer en als medewerker van harte welkom.

Zelf ken ik Renata en Re-Boost al jaren. Pas dit jaar heeft Renata gevraagd of ik actief wil meewerken binnen Re-Boost. Hierover hoefde ik niet lang na te denken. Het antwoord: ja, ik wil. Met alle werkervaring kan ik veel bijdragen. Tot nu toe de digitalisering van de formulieren en de website van Re-boost. Het laatste heeft veel moeite, maar nu is sinds deze week een nieuwe site beschikbaar. Ga maar eens kijken op de nieuwe site.

De jongvolwassene die nog niet het juiste levensdoel heeft gevonden of nog niet over de juiste middelen beschikte, kan bij Re-Boost veel leren. Heb je schulden, dan gaat Re-Boost jou helpen hiervan af te komen. Heb je contact met Justitie, dan gaat Re-boost jou helpen de juiste wegen te vinden. Kortom: door vele oorzaken kan je als jongvolwassene in de problemen komen. Re-Boost zal je hierbij helpen. Heb je problemen, kom dan naar:
Re-Boost.org

Groetjes aan allen,
Mario

Teneesha en Tekesha over Re-Boost

Teneesha en Tekesha doen mee aan de challenge Renata Got Talentz/Urban Talentz van de kandidatenmarkt. Zij vertellen in deze video waarom zij zich inzetten voor Re-Boost.

BIO over Yvonne Dias

Mijn naam is Yvonne Dias 45 jaar jong, ik ben geboren en getogen in Amsterdam en ben van Kaapverdische origine. Naast mijn werkzaamheden voor Re-Boost, ben ik als senior pedagogisch medewerkster één van de drijvende krachten bij een groot kinderopvanginstelling in Amsterdam oud-Zuid. En dat alweer en met veel plezier voor 19 jaar.

Alhoewel het mijn profielpagina is, wil ik niet direct over mijzelf beginnen. Ik ben vooral trots op de kernwaarden van Re-Boost en sta mij toe om deze vooral in het begin en in liefde met jullie te delen.

Een paar van de kernwaarden van Re-Boost
Bouwen aan zelfvertrouwen, samen out of the box denken, uitkomen voor lef (laat je positieve krachten zien), elke dag is niet elke dag maar een andere dag, kijk naar voren maar begin nu, ontwikkel door te doen, zeg maar welterusten aan je comfort zone, geef kracht aan het team maar het begint bij jezelf, sta nu open en leer vertrouwen op jezelf, hard werken is fijn want wij doen dat niet zonder humor.

Zo, wie is Yvonne Dias en wat heeft zij gemeen met Re-Boost én Re-Boost met Yvonne
Ik ben van karakter een sociaal dier, mijn maatschappelijke betrokkenheid om anderen te helpen brengt mij vanzelf in contact met gelijkgestemden en uiteraard zij die hulp zoeken. Jaren terug kwam ik zo (en wat nu mijn hartsvriendin is) Renata Boston tegen. Zij vertelde mij van haar droom, een droom om jongeren te helpen zichzelf bewust te maken van de kansen die er zijn, en hoe deze kansen te benutten. Het gesprek voelde voor mij als een ander fase in mijn loopbaan, nee het was meer, een nieuwe start in mijn leven. Samen het verschil maken, wij voor hen en zij voor ons, elkaar helpen om Re-Boost het centrum van ontwikkeling te maken voor jongvolwassen in Zuid Oost.

Re-Boost en cadeau aan mijn zelfvertrouwen
Dat was nogal een toegewijde doel, zeg maar gerust een grote ommekeer in mijn leven. Nu al zeven jaar verder na de eerste ontwikkelstappen van Re-Boost. Jaren van geduld en waarvan bepaalde momenten werden getekend door afzien, maar volhardend en blijven geloven in ons doel was mijn motto. Elk begin vraagt om doorzettingsvermogen, door vast te houden aan die droom gebeurt er iets moois, het laat je groeien in kracht en durf. Anders gezegd, de kracht van doorzettingsvermogen geeft zelfvertrouwen. Een gevoel wat je niet meer los laat, het is deze stap waar ik met bijzonder veel genoegen op terugkijk, één die ik omarm als de allerbelangrijkste les in het leven; Geloof in jezelf en kom op voor je droom!

Coachen en samen groeien
Het moet gezegd worden dat het begeleiden van jongeren ook volop energie vraagt. Ter illustratie; gaande het begeleidingstraject van een coach, merkte ik op dat bij veel van de jongvolwassen men simpelweg op zoek is naar een luisterend oor, iemand die hen helpt om zich uit te kunnen spreken over de nare ervaringen, obstakels in hun jonge bestaan. Door te luisteren vanuit een professioneel achtergrond, voel ik hun verlangen naar beterschap. Door mijn ervaring kan ik voor hen de muren van schaamte naar beneden halen, het gesprek in vertrouwen te begeleiden en samen maken wij de stap naar een tastbare vooruitgang.

Slotwoord
Iedereen heeft baat bij de kracht van vriendschappelijke liefde, maar bij jongeren heeft dat zonder enig voorbehoud een bijzonder dimensie in hun jonge bestaan. Eerder dan je soms verwacht krijg je in welke vorm dan ook de bevestiging dat je professionele hulp zo enorm wordt gewaardeerd. Dit geeft zoveel energie, anders gezegd de brandstof voor de volgende dag. Ik wil graag afsluiten met de belofte, dat ik mij met veel liefde en kracht zal blijven inzetten voor eenieder.

Geloof in jezelf en kom op voor je droom!
Liefs Yvonne

Teaser voor Re-Boost film

Dalmar, Tekeesha en Janis maakte een mooie trailer om mensen uit te nodigen voor het Re-Boost event op 29/09/2020 dat via Facebook en Youtube wordt uitgezonden van 20:00 tot 21:00 uur.

Dankzij Re-Boost leef ik mijn passie voor coaching

Mijn naam is Cindy Blanker en ik heb een achtergrond in het onderwijs en ben meer dan elf jaar kinderentertainer in mijn huidige bedrijf; Snoepjeshuis. De laatste jaren houd ik mij vooral bezig met mijn coaching bedrijf: Cincoaches. Ik kwam Renata Boston dan ook tegen in een meeting en werd direct gegrepen door haar verhaal over haar stichting.

In eerste instantie begon het doordat ik de stichting af en toe hielp met tips, aanwijzingen of het in elkaar flansen van promotiemateriaal. Gaandeweg ontdekte ik dat ze meer nodig hadden en ik de kennis en ervaring had om ze verder te helpen. Re-Boost is in mijn hart gekropen toen ik meer in de stichting ging werken dan aan de stichting. Ik had meer ervaring met kinderen en tieners. Maar het moment dat ik zelf jongvolwassenen begon te coachen en te trainen, ben ik opnieuw tot bloei gekomen door mijn passie over te brengen naar een jongere generatie.

Een stichting als Re-Boost is ondenkbaar in onze huidige maatschappij en ik weet zeker dat de meeste jongvolwassenen gebaat zijn bij onze coaching. Maar daar is meer mankracht voor nodig en veel meer funding. Daar probeer ik ook mijn steentje aan bij te dragen, door concepten of producten te bedenken die dit kunnen realiseren.

Re-Boost bestaat al 7 jaar, maar mijn gevoel zegt dat we op weg zijn naar iets veel groters. Iets wat onze maatschappij echt nodig heeft en dat is vertrouwen. Vertrouwen in elkaar en in jezelf, want in een ieder zit talent en passie. Maar soms kun je die door omstandigheden in je leven die vergeten. Re-Boost helpt je weer op weg, op weg naar je doelen en dromen. Ik kan het weten, want door samen te werken met Re-Boost heb ik ook weer mijn weg gevonden in mijn passie voor coaching. Op welke manier u Re-Boost dan ook support, mijn dank is groot.

Cindy Blanker - CinCoaChes.nl

Youssef wil onlineondernemer worden

Begin mei ben ik bezig om faam te maken als online ondernemer. De koers die ik nu moet ervaren is bikkelhard het vergt veelal geduld, vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Eind april heb ik Cindy leren kennen, niet wetend wat Cindy na mate van tijd inpakt op mij zou uitoefenen, zij gaf mij als advies mee “jij Youssef moet iets in de online wereld gaan” ik zo van waarom zou ik, had hele andere denkwijze toentertijd werkte destijds full time bij de Albert Heijn, het werk die ik daar deed verrichten in eerst oog beviel mij ging met plezier totdat ik de ene tegenslag na de ander deed ervaren collega’s die achter je rug om deden praten, jou zwart probeerde te maken wetend wat voor kwaliteiten jij deed bezitten.

Ernstige van dit alles is, manager die ik zo in vertrouwen deed nemen probeerde mij zodanig voordat hij overgeplaatst zou doen worden naar een filiaal in Amsterdam west belachelijk te maken, volgens hen was ik een waardeloze jongen, die niks deed voorstellen.

De beloftes die hij deed maken, verbrak hij. O ik die zo zijn best deed, die offers moest verrichten. Ik die dagelijks van 7 tot 16 deed werken, o ik die 2x 94% deed behalen voor de hygiëne controle, ik die mij ten alle tijden mijn best deed uitoefenen.

Naarmate de tijd begon mijn motivatie laagdrempelig te worden, kwam tot de conclusie dat ik een persoon ben die houd van om leiding te nemen, die wat positiefs in de maatschappij wilt voortbrengen.

Ik heb een zware verleden achter mijn rug men die mij zo deden belachelijk maken, men die mij deden vernederen, men die mij deden onderschatten. Ik kwam tot de conclusie Cindy heeft gelijk focus jij “Youssef” op de goede wees omringt met de mensen die jou omhoog proberen te helpen.

Wat heb ik aan mensen die jouw constant omlaag proberen te werken, zie jij die ene auto die jij voor ogen hebt die o zo mooie Mercedes jij kan dat in de toekomst in cha allah doen permitteren focus op je doelen, de wensen die jij voor ogen hebt, wetend dat de pad die erop zou volgen lood zwaar zou zijn, ook wetend waar een wil is een weg.

Na al die nare ervaringen binnen Albert Heijn. Heb ik tot de besluit genomen om per direct ontslag te nemen na 1 september 2020. Ik had toevallig voldoende vakantie uren opgespaard om tot die tijd doorbetaald te krijgen. De risico die ik deed nemen was moeilijk wetend ik die maandelijks 1600,- zou verdienen nu plots komende maanden minder zou verdienen.

Soms moeten wij risico’s in deze leven nemen om te komen waar wij willen staan. Periode bij de Albert Heijn kan ik niet alleen aanschouwen als negatieve spiraal, heb vrienden aan overgehouden bij wie ik bepaalde band heb doen creëren. Heb verschillende lessen binnen de werk gelegenheden doen ervaren hoe je met bepaalde omgang overweeg moet gaan.

Heb stappen doen belegen waarbij ik mij twijfels deed hebben of ik het überhaupt deed kunnen. Alhamdoulilah heb ik mij bepaalde moeilijkheden doen overwinnen. Het heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Nadien ik niet meer deed werken bij de Albert Heijn heb ik mij geheel gefocust op mijn visie die ik vóór ogen heb. Naambekendheid doen bezorgen voor mijn onderneming schap waarmee ik de afgelopen weken vol aan de bak ermee ging genaamd gamewereldblog.nl. Gamewereldblog.nl is een gamersplatform waarbij je de laatste gamers nieuws kunt terug vinden.

Mijn site had nog geen officiële logo tot zijn schikking, ik bedacht tot mij zelf er zal vast wel iemand binnen de boost team zijn die mij eventueel zou doen helpen met het creëren van logo. Ik die een appje deed sturen om hulp in te schakelen. 10 minuten later kreeg ik een privé appje van Ayana met de hulp die zei mij wilt aanbieden.

Weekje later stuurde Ayana mij de eerste schets, die zag er op de eerste ooghoek schitterend uit. Ayana is nu vol bezig om mijn logo af te ronden. Ayana ben ik dankbaar voor de hulp die zei mij deed aanbieden.

Uiteraard zal ik de mensen doen bedanken die mij vanaf day one hebben support, zonder hen had ik niet de power gekend waar ik wil staan.

Venzo

“Wij werken met jongeren die nooit complimenten krijgen en die nooit worden geprikkeld om het positieve uit zichzelf naar boven te halen. Bij Re-Boost beginnen wij met die eigenwaarde. Bij ons vinden jongeren een veilige omgeving, waar je mag vallen en opstaan. Zo zetten wij hen écht in hun kracht.”

Renata Boston (1970) begon in 2013 met workshops voor jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar die het lastig vinden om zelfredzaam te zijn. Dit leidde vervolgens tot de oprichting van stichting Re-Boost. Bij Re-Boost leren deelnemers op zichzelf vertrouwen en krijgen zij zowel groeps- als individuele begeleiding. Met vier andere vrijwilligers runt Renata de organisatie op vrijwillige basis. Gemiddeld genomen krijgt een deelnemer een jaar lang 2.5 uur begeleiding per week.

Deelnemer Shanice (1992) voelde zich bij formele zorgorganisaties nooit serieus genomen. “Bij organisaties als Spirit of Cumulus kon ik niet wekelijks op gesprek en kreeg ik weinig input van de professionals. Als ik contact zocht, kwam ik er nooit door.

Misschien kreeg ik de dag erna een belletje, maar vaak ook niet. Toen ik een informatiebijeenkomst van Re-Boost bijwoonde en de deelnemers over hun ervaringen hoorden praten, wist ik dat ik Re-Boost kon vertrouwen. Inmiddels ben ik bijna klaar. Voor ik deelnam had ik schulden, geen werk, problemen met mijn ouders en ik had een kind. Renata dacht altijd met mij mee en was als een tweede moeder voor mij. Ik kon haar altijd bellen als dat nodig was. Dat gaf mij vertrouwen. Inmiddels heb ik weer werk, is de band met mijn ouders verbeterd en zijn de vader van mijn kind en ik hier sterker uitgekomen.”

Via Re-Boost kreeg Shanice begeleiding op verschillende leefgebieden. Bij het vinden van woonruimte, het in orde krijgen van de financiën en haar talentontwikkeling. “Shanice was een zogenaamde spookjongere, ze stond nergens geregistreerd. Nu, een jaar later, kan zij weer verder.” Sinds 2013 stroomden veertig jongeren succesvol uit bij Re-Boost. Daarnaast zijn er verschillende workshops gegeven die jongeren konden volgen. Met velen heeft Renata nog regelmatig contact en ze weet precies hoe het met iedereen gaat.

“Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker en werkte ruim twaalf jaar in de jeugd- en hulpverlening als pedagogisch werker, vertrouwenspersoon en groepsbegeleider.

Ik merkte dat jongeren vaak een beroep op mij deden en ook collega’s benoemden dit. Jongeren gaven aan dat ze het fijn vonden dat ik hen niet als nummer zag en dat ik geen valse beloftes deed. Toen ik mijn baan bij Altra vanwege bezuinigingen verloor, was dit een wake up call. Ik realiseerde mij dat ik op dat moment moest handelen, omdat ik anders nooit meer op mijn eigen manier iets kon betekenen. Dit was de start van Stichting Re-Boost. Eerst waren wij vijf dagen per week open, maar inmiddels heb ik een andere baan omdat ik een inkomen nodig heb. Daarom zijn we nu wekelijks twee dagen open.”

Renata zou het liefst al haar aandacht in de stichting willen steken.

“Wij zoeken naar mensen die ons team versterken. We vinden het belangrijk dat er op verschillende functies deskundigheid en expertise komt. Daarnaast hebben wij financiën nodig. Het zou fantastisch zijn als we iemand vinden die wil meedenken hoe wij onze geldstroom kunnen vergroten. Eerder kregen we een donatie van de ING Bank en we hebben wel eens subsidie ontvangen. Maar het is niet voldoende. Wij werken met een kwetsbare groep en het is belangrijk voor de continuïteit dat we vaker open zijn. Onze intentie is om 24 deelnemers op jaarbasis te begeleiden. Met onze intensieve programma’s hebben we meer capaciteit nodig, want het werk valt niet meer onder vrijwilligerswerk. Wij zijn professionals, ondanks ons vrijwillige jasje. Ik geloof in wat wij doen, ik heb gezien dat het werkt. We hebben geleverd en voor mijn gevoel zijn wij de afgelopen jaren geslaagd in wat we doen. Maar in die twee dagen dat ik hier aanwezig ben, doe ik de deelnemers te kort. Ik wil uiteindelijk naar een duurzame organisatie toewerken.”

Regina van Amson: Mijn motivatie om te doneren aan Re-Boost

Toen ik onlangs op een video zag hoe Renata Boston zich inzet voor de jongeren surfte ik naar de website om mij te verdiepen in de visie en missie van stichting Re-boost. Het terughalen naar de maatschappij van jongvolwassenen die – om wat voor redenen dan ook – zijn afgehaakt, onzichtbaar zijn geworden of onbereikbaar zijn voor de reguliere jeugdhulp en gemeentelijke instanties. Bij Stichting Re-boost krijgen gemotiveerde jongeren een tweede kans om weer maatschappelijk mee te doen.

Hun droom: ‘Jongvolwassenen weer in hun eigen kracht zetten.’

Een bewonderingswaardige missie waar ze bij wordt ondersteund door stagiaires, vrijwilligers en bestuursleden. Yvonne Dias is één van die trouwe vrijwilligers. Enthousiast geworden besloot ik een financiële bijdrage te doen aan deze stichting. Enerzijds omdat ik volledig achter de visie en missie van Re-boost sta. Anderzijds, omdat ik dankbaar ben dat mijn kinderen goed zijn terecht gekomen. Op mijn 18e werd ik namelijk moeder. Ik heb als alleenstaande studerende en werkende ouder ervaren wat het is om alle ballen in de lucht te houden. Mijn kinderen waren hierdoor al vroeg op zichzelf aangewezen. Ze doen beiden werk waar ze blij van worden en hebben een gezin.

Difference4you.nl

Regina van Amson

Work-Life balance expert, Businesscoach, spreker,

Auteur ‘Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT’

Contact

 
 

Contactgegevens

Stichting Re-Boost Hettenheuvelweg 16
1101 BN AMSTERDAM
06-87014028
info@re-boost.org

KvK-nummer: 62719327
IBAN NL25INGB0007265840


Volg ons op Social media

 

RSIN 854930553